23.3.20

Sommerlig nyhet


Har du smakt vin laget på druen Zibibbo?


Donnafugata lager en aromatisk hvitvin på druen som lokalt kalles Zibibbo.  Denne druen er svært aromatisk og er alle mest brukt til produksjon av søte dessertviner.

Donnafugata Lighea Zibibbo er en tørr hvitvin med duft av lichi, honning, blomster, fersken og sitrusfrukter. Vinen er smaksrik med god friskhet og lang, leskende ettersmak. En god drikkevin som passer godt til italienske småretter, salte skinker, retter med asiatiske smaker, lyst kjøtt og fisk.


Zibibbo
Navnet kommer fra Nord-Afrika og utviklet seg fra "Zabib" som betyr tørket drue. Druen ble her tørket og spist. Druen spredte seg fra Nord-Afrika til den lille forblåste øya Pantelleria, mellom Afrika og Sicilia, av Araberne for mange hunder år siden. I det tørre, varme, ventilerte klimaet her, egner druen seg godt til å lage både søt dessertvin og tørr hvitvin.

Zibibbo er det samme som Muscat de Alexandria, en vindrue typisk for produksjon av søte dessertviner fra både Frankrike, Italia og også andre deler av verden.


Etiketten er illustrert av den kjente illustratøren og kunstneren Stefano Vitale som har illustrert mange av vin-etikettene til Donnafugata

Se soloppgangen her

Lansering i Norge: Mars 2020
Pris: 219,90
vare-nr: 11682801