28.10.20

Zenato




Zenato Ripassa


I Norge har Zenato Ripassa lenge gjort seg gjeldende som en folkefavoritt. Den har en lett gjenkjennelig sort etikett med gullskrift som mange liker. Visste du at en hel del produsenter har forsøkt å etterlikne etiketten bare for å selge mer av sin egen vin? 


Men det er vel ikke bare etiketten som gjør at denne vinen er så populær? 

Litt om smaken:
Vinen har dyp rød farge. Rik, men sval aroma av mørke bær, tørket frukt, nøtter, lær, noe krydder og vanilje. Veldig rund og fyldig med god frukt og syre samt fine myke tanniner. En flott, konsentrert og lettdrikkelig ripasso er det. 

Vinen er laget med ripassoteknikk. Det betyr at vinen får en annengangs-gjæring sammen med druerester fra Amarone-produksjon. Dette gir vinen ekstra smak og aroma av nøtter, rosiner og tørket frukt.  

Zenatos ripassa passer godt til vilt, rødt kjøtt feks en entrecote, biff eller en kjøttgryte. Til svinestek eller en smakfull kyllinggryte er den også god. Hvis du vil servere den på julaften, til ribba er det også en fin kombinasjon. Men den kan også nytes helt uten mat.

Zenato har lav avkastning og plukker druene sine når de er perfekt modne. De bruker moderne produksjonsmetoder noe som også er med å bidrar til at Zenatos viner er så gode.

Pris vinmonopolet. 229,90
Veiledende horeca pris: 192,00
Vare-nr vinmonopolet og cuveco og vinhuset: 3468701
Vare-nr Vectura: 144106
Vare-nr Asko/epd: 2724995



Zenatofamilien er overbevist om at det beste er å selge vin på glassflasker, dette er best for kvaliteten. De ønsker derfor ikke å tilby sin vin på 3-liters bag-in-box eller andre alternativer til glassflaske. 

Zenato tilbyr derimot sine enkleste viner på lettvekts-glassflasker med skrukork og dette er med på å bidra til mindre CO2 utslipp på veien til Norge. 

Zenato Pinot Grigio, Soave, Bardolino, Veneto Rosso og Valpolicella Classico Superiore kommer alle i lettvekts-flasker, vil du i tillegg har skrukork, får du det på Zenato Pinot Grigio, Bardolino og snart også på Valpolicella Classico Superiore.

Disse vinene finner du i Norge fra Zenato






Jobber du i horeca og er interessert i å komme i kontakt med oss? Eller har du spørsmål rundt hvordan du kan få tak i Zenato´s viner?
Send oss en mail dag vel :-) 
post@toastgroup.no eller 22 54 53 00




Årets nykommer,
Zenato Bardolino




Vinen har rubinrød farve med duft av røde, friske bær og urter. Den er lettdrikkelig og leskende, med lite tanniner og har en frisk og ungdommelig stil. 


Dette er en perfekt rødvin til å drikke lett avkjølt eller til lyst kjøtt, salater eller uten følge mat. 
Prøv den til hvit fisk, perfekt kombinasjon. 



Du finner Zenato Bardolino i 14 vinmonopol-butikker for øyeblikket, og den kan også enkelt bestilles på nett.


For horeca er vinen tilgjengelig på vinhuset, hos cuveco og på sikt også hos Vectura og Asko.


Bardolino er et vinområde beliggend på innsjøen Gardas østside, i Nord-Italia. Her brukes de samme druene som i Valpolicella. Det lages både rosévin, kalt Bardolino Chiaretto og røde viner her, høstens lansering er en rødvin. 


Bardolino er ikke kjent som en komplisert vin som utvikler seg med lagring men en lettdrikkelig og leskende vin med lite tanniner. 


Det lages mye kjedelig masseprodusert Bardolino. Zenato ́s Bardolino derimot, er produsert fra egne druer fra egne vinmarker og med lavere avkasting og kvalitet i alle ledd av produksjonen.





Zenato´s Amarone, en skikkelig kraftkar 





Er du lei av alt snakket om lette, friske og fruktige rødviner men ønsker deg en skikkelig smaksbombe? Med masse intensitet, kraft, fylde og alkohol? Da kan vi anbefale selveste kongen av Valpolicella og kanskje Italias mest berømte vin, Amarone.


Ønsker du deg en vin der en slurk sitter lenge i munnen og smaker massevis? En vin du kan drikke sammen med elgsteik, lammestek eller reinsdyr eller som kan mache helgemiddagen med kjøtt og potetgrateng, kraftig fløtesaus, rødvinssaus eller til viltgryte? 
Ja, da er en Amarone å anbefale.

Det finnes utallige Amaroner å velge mellom, bare på et gjennomsnittlig stort vinmonopol finner du gjerne 5-6 ulike Amaroner i hylla. De er alle fyldig og smaksrike og laget på en helt spesiell måte



Litt om produksjonsmetoden

Først blir utvalgte og de beste druene til produsenten plukket, så tørket, før druene presses og gjæres. Fordi druene tørkes før pressing, er nesten alt vannet borte og juicen som er igjen er ekstra konsentrert og intenst. Dette gir en vin med mye av alt, smak, fylde, konsentrasjon og alkohol. Smaksmessig har Amarone ofte smak av nettopp tørkede frukter, bær og nøtter. 


Har Amarone gått av moten? 

Om Amarone var en større snakkis for 10 år siden enn den er nå, så betyr det ikke at det ikke fortsatt er en god vin. Hvordan har den ellers klart å få status som en av de mest berømte italienske vinene? De flest produsenten sette sin ære i å lage en god Amarone, det gjør også Zenato. Mange foretrekker lysere og lettere rødviner på sommeren når været er varmt. Men etter en lang, kald dag, etter en skitur eller til kraftig mat er det godt med noe som varmer og smaker mer intenst... Amarone.


Amarone og lagring

Amarone er en vin som blir bedre med lagring og kan lett spares i 5-10 år før den når sin ideelle alder for å drikkes. Da er frukten mer moden og utviklet og du kan lukte sopp, skogbunn og enda mer tørket frukt,  teblader og nøtter, masse nøtter. Alkoholen og eiketonene fra lagring på fat vil med tiden også bli bedre integrert mens tanninene (også kalt garvestoff) blir snillere og mer delikate. 




Zenato Amarone Classico

Varenummer VP: 3468601 VP-pris: 449,90
EPD-NR: 2801447

Zenato Amarone finner du i hylla på 10 ulike pol eller som bestilling

Alberto Zenato eier og vinmaker forteller om lagring av Amarone