Zenato
I Norge har Zenato Ripassa lenge gjort seg gjeldende som en folkefavoritt. Den har en lett gjenkjennelig sort etikett med gullskrift som mange liker. Visste du at en hel del produsenter har forsøkt å etterlikne etiketten bare for å selge mer av sin egen vin?
Zenato tilbyr derimot sine enkleste viner på lettvekts-glassflasker med skrukork og dette er med på å bidra til mindre CO2 utslipp på veien til Norge.
Zenato Pinot Grigio, Soave, Bardolino, Veneto Rosso og Valpolicella Classico Superiore kommer alle i lettvekts-flasker, vil du i tillegg har skrukork, får du det på Zenato Pinot Grigio, Bardolino og snart også på Valpolicella Classico Superiore.
Disse vinene finner du i Norge fra Zenato
Jobber du i horeca og er interessert i å komme i kontakt med oss? Eller har du spørsmål rundt hvordan du kan få tak i Zenato´s viner?Send oss en mail dag vel :-) post@toastgroup.no eller 22 54 53 00
Årets nykommer,Zenato Bardolino
Zenato´s Amarone, en skikkelig kraftkar
Er du lei av alt snakket om lette, friske og fruktige rødviner men ønsker deg en skikkelig smaksbombe? Med masse intensitet, kraft, fylde og alkohol? Da kan vi anbefale selveste kongen av Valpolicella og kanskje Italias mest berømte vin, Amarone.
Ønsker du deg en vin der en slurk sitter lenge i munnen og smaker massevis? En vin du kan drikke sammen med elgsteik, lammestek eller reinsdyr eller som kan mache helgemiddagen med kjøtt og potetgrateng, kraftig fløtesaus, rødvinssaus eller til viltgryte? Ja, da er en Amarone å anbefale.
Det finnes utallige Amaroner å velge mellom, bare på et gjennomsnittlig stort vinmonopol finner du gjerne 5-6 ulike Amaroner i hylla. De er alle fyldig og smaksrike og laget på en helt spesiell måte
Litt om produksjonsmetoden
Først blir utvalgte og de beste druene til produsenten plukket, så tørket, før druene presses og gjæres. Fordi druene tørkes før pressing, er nesten alt vannet borte og juicen som er igjen er ekstra konsentrert og intenst. Dette gir en vin med mye av alt, smak, fylde, konsentrasjon og alkohol. Smaksmessig har Amarone ofte smak av nettopp tørkede frukter, bær og nøtter.
Har Amarone gått av moten?
Om Amarone var en større snakkis for 10 år siden enn den er nå, så betyr det ikke at det ikke fortsatt er en god vin. Hvordan har den ellers klart å få status som en av de mest berømte italienske vinene? De flest produsenten sette sin ære i å lage en god Amarone, det gjør også Zenato. Mange foretrekker lysere og lettere rødviner på sommeren når været er varmt. Men etter en lang, kald dag, etter en skitur eller til kraftig mat er det godt med noe som varmer og smaker mer intenst... Amarone.
Amarone og lagring
Amarone er en vin som blir bedre med lagring og kan lett spares i 5-10 år før den når sin ideelle alder for å drikkes. Da er frukten mer moden og utviklet og du kan lukte sopp, skogbunn og enda mer tørket frukt, teblader og nøtter, masse nøtter. Alkoholen og eiketonene fra lagring på fat vil med tiden også bli bedre integrert mens tanninene (også kalt garvestoff) blir snillere og mer delikate.
Zenato Amarone Classico
Varenummer VP: 3468601 VP-pris: 449,90EPD-NR: 2801447
Zenato Amarone finner du i hylla på 10 ulike pol eller som bestilling
Alberto Zenato eier og vinmaker forteller om lagring av Amarone






