22.10.20
Zenato
Denne høsten kommer det en ny vin fra kvalitetsprodusenten Zenato.
Vinen har rubinrød farve med duft av røde, friske bær og urter. Den er lettdrikkelig og leskende. med lite tanniner og har en frisk og ungdommelig stil.
Dette er en perfekt rødvin til å drikke lett avkjølt eller til lyst kjøtt, salater eller uten følge mat.
Prøv den til hvit fisk, perfekt kombinasjon.
Du finner Zenato Bardolino i 14 vinmonopol-butikker for øyeblikket, og den kan også enkelt bestilles på nett.
Bardolino er et vinområde beliggend på innsjøen Gardas østside, i Nord-Italia. Her brukes de samme druene som i Valpolicella. Det lages både rosévin, kalt Bardolino Chiaretto og røde viner her, høstens lansering er en rødvin.
Bardolino er ikke kjent som en komplisert vin som utvikler seg med lagring men en lettdrikkelig og leskende vin med lite tanniner.
Det lages mye kjedelig masseprodusert Bardolino. Zenato ́s Bardolino derimot, er produsert av kvalitetsdruer og med kvalitet i alle ledd av produksjonen.
Mest kjent i dag, er dette knippet av viner; Zenato Valpolicella Classico Superiore, Ripassa og Amarone.
Om Zenato
Omgitt av oliventrær og bølgende åssider fylt med vinranker, finner vi denne vakre og velstelte vingården til Zenato-familien. Gården ligger i området San Benedetto di Lugana, i nærheten av innsjøen Garda. Sergio Zenato grunnla vingården i 1960. Han hadde lært faget av sin far og var lidenskapelig opptatt av vin. I dag lever Sergio Zenatos energi og ambisjoner gjennom hans kone Carla og deres to barn Alberto og Nadia Zenato som nå driver vingården sammen. Alberto er vinmakeren som sørger for at kvaliteten til enhver tid er på topp. Nadia er markedsansvarlig, med et godt øye for design. De er begge svært opptatte av å bevare Zenatos status som kvalitetsleverandør av vin fra Veneto.
Opprinnelig lagde familien Zenato hvitviner på druen Trebbiano di Lugana, og var blant produsentene som satte hvitvin fra Lugana på det internasjonale kartet. I dag er de aller mest kjent for sine røde Valpolicella-viner. Porteføljen av vin er stor, og inneholder både musserende vin laget på tradisjonell metode med lang tid på bunnfall, leskende rosévin av typen Chiaretto Bardolino, kraftige eikelagrede hvitviner, og dessertvin av høy kvalitet. I Norge har Zenato Ripassa lenge gjort seg gjeldende som en folkefavoritt. Den har en lett gjenkjennelig sort etikett med gullskrift.
Zenato eier cirka 95 hektar vinmark, fordelt mellom både Lugana og Costalunga, og er kjent som den produsenten som kompromissløst holder kvaliteten oppe tross sin berømmelse og suksess. Druer plukket ved perfekt modenhet, sammen med moderne produksjonsmetoder er faktorer som gjør Zenatos viner så gode. Zenatos viner høster stadig gode omtaler og anerkjennelse i inn- og utland, blant annet i Wine Advocate, Wine Spectator og Vini Veronelli.