Zenato´s Amarone
Zenatos Amarone, en moderne klassiker
Er du lei av alt snakket om lette, friske og fruktige rødviner men ønsker deg en skikkelig smaksbombe? Med masse intensitet, kraft, fylde og alkohol? Da kan vi anbefale selveste kongen av Valpolicella og kanskje Italias mest berømte vin, Amarone.
Ønsker du deg en vin der en slurk sitter lenge i munnen og smaker massevis? En vin du kan drikke sammen med elgsteik, lammesteik eller reinsdyr eller som kan mache helgemiddagen med kjøtt og potetgrateng, kraftig fløtesaus, rødvinssaus eller til viltgryte?
Ja, da er en Amarone å anbefale. Og ikke en hvilken som helst Amarone, Zenato Amarone. Den er fyldig og smaksrik og laget på en helt spesiell måte.
Litt om produksjonsmetoden
Kun de aller beste druene til produsenten brukes til Amarone. Etter at de er plukket og sortert tørkes druene før de presses og gjæres. Fordi druene tørkes før pressing, er nesten alt vannet borte og juicen som er igjen er ekstra konsentrert og intens. Dette gir en vin med mye av alt, smak, fylde, konsentrasjon og alkohol. Smaksmessig har Amarone ofte aroma av nettopp tørkede frukter, bær og nøtter.
Amarone en moderne klassiker?
Om Amarone var en større snakkis for 10 år siden enn den er nå, så betyr det ikke at det ikke fortsatt er en god vin. Hvordan har den ellers klart å få status som en av de mest berømte italienske vinene? De fleste produsentene i Valpolicella setter sin ære i å lage en god Amarone, det gjør også Zenato. Mange foretrekker lysere og lettere rødviner på sommeren når været er varmt. Men etter en lang, kald dag, etter en skitur eller til kraftig mat er det godt med noe som varmer og smaker mer intenst... Amarone.
Amarone og lagring
Amarone er en vin som blir bedre med lagring og kan lett spares i 5-10 år før den når sin ideelle alder for å drikkes. Da er frukten mer moden og utviklet og du kan lukte sopp, skogbunn og enda mer tørket frukt, teblader og nøtter, masse nøtter. Alkoholen og eiketonene fra lagring på fat vil med tiden også bli bedre integrert mens tanninene (også kalt garvestoff) blir snillere og mer delikate.